Korona-tiltak på PP28 ½

hvordan-blir-polar.jpg

Å reise på datatreff skal alltid være trygt. Siden Korona-situasjonen starta, har arrangørgruppa og styret jobbet med risikovurdering og planer for hvordan å arrangere et arrangement på trygg måte.

Arrangørgruppa og styret har siden mai jobbet med planer for å gjennomføre årets Polar Party. Etter hvert viste det seg at det ikke var mulig å gjennomføre som normalt, og vi jobbet med alternative løsninger. Lenge virket det som at man over sommeren kunne ha større arrangementer igjen, men det gikk ikke. Vi har derfor gjort drastiske endringer på måten arrangementet fungerer på, og styret har gitt godkjennelse til at arrangementet bruker oppsparte midler. På denne siden vil vi liste opp tiltakene som er gjort, og planlegges.

Vi følger alle anbefalinger

Vi følger naturligvis smittevernveilederen fra Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Kortere arrangement, færre deltakere, billigere billetter

Vi kutter arrangementet i to, og arrangerer nå et to-dagers dataparty for 200 personer – men fortsatt med Polar-kvalitet. Vi kan love scene, lyd, lys, spillkonkurranser, ting som skjer, direktesendinger, fortsatt digg mat i kantina og mye mer. Merk – dersom det er stor interesse, åpner vi salget for et arrangement til, fra onsdag til fredag.

Fyldig smittevernsplan

Vi har utvikla en fyldig smittevernsplan som du gjerne kan se på.

Smittesporing

Alle deltakere, frivillige og andre som er i bygget i løpet av arrangementet får armbånd med en radiobrikke. Denne vil spore hvem som er inne i hallen til enhver tid, og ved eventuell smitteutbrudd vil vi raskt sende ut beskjed til alle som har vært inne i bygget i det aktuelle tidsrommet. Personvern: Dette slettes etter 14 dager.

En meter avstand, alltid.

Alt vi planlegger, gjør vi med tanke på èn meter avstand. Dette går fra sitteplasser til soveplasser, publikum foran scena, innsjekk,  køer, garderober og lignende. Sosial distanse er innebygget på arrangementet i år.

Hyppig og grundig rengjøring og desinfisering

Vi har alltid hatt fokus på hygiene, men i år skrur vi opp mange hakk. Tønsberg kommune sørger for daglig full nedvask av hallen, og regelmessig (p.t. i planen vår en gang i timen) går et smittevernteam rundt for å desinfisere kontaktpunkt. Vi jobber med alternative konkurranser på scena (f.eks. der deltakere tar med egne tastatur for spilling), og mange andre tiltak.

Risikovurdering fortløpende

Vårt eget smittevernspor («antivirus-gruppa») har møte hver uke fram til arrangementet og vurderer alle områder av arrangementet samt utarbeider planer for ulike tilfelle som kan skje.

Har du spørsmål? Ta kontakt

Vi er tilgjengelig – ta kontakt, for eksempel via Facebook-sida vår. Denne sida som du nå leser vil nok vokse etter hvert som flere spørsmål kommer inn.

Les «hvordan blir det for deg som deltaker»-sida

Mer om hvordan det blir for deltakere finner du på en egen infoside.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *